Tekniikan tuntija tuli taloon

Veli-Pekka Teräs syntyi perheeseen, jonka sukunimeä saattaisi taikauskoisempi pitää enteenä. Ja niinhän siinä kävi, että Teräs päätyi työskentelemään metallin ja teräksen pariin.

Nordautomationilla suunnittelupäällikkönä helmikuussa 2022 aloittanut Teräs valmistui Satakunnan Ammattikorkeakoulun Tekniikan yksiköstä konetekniikan insinööriksi vuonna 2003.
Opiskeluiden ohessa käynnistyi monipuolinen työura, joka on kuljettanut miestä palkollisena perheyrityksen ruoriin, Kristiinankaupungista Porin kautta Kauhajoelle ja takaisin.

”Asuin opiskeluiden aikana kolme vuotta Porissa ja töiden perässä muutin sieltä Kauhajoelle. Olen kotoisin Kristiinankaupungista, ja täällä perheeni kanssa viihdymme. Kun näin, että Nordautomationilla on mielenkiintoinen ja haastava pesti haussa, niin tiesin heti, että sitä on haettava.”

Opiskeluiden jälkeen Teräs työskenteli Vesme Systems Oy:lla ensin suunnittelijana ja projektipäällikkönä yhteensä nelisen vuotta. Sitten hän siirtyi vanhempiensa perustaman perheyrityksen Tefoma Oy palvelukseen vuonna 2006 ja edelleen sukupolvenvaihdoksen myötä saman yrityksen ruoriin vuonna 2014.

Yrittäjänä Teräksen päätoimialaa oli metsäkoneiden asennus- ja huoltotyöt sekä koneiden varustelu ja rakentaminen. Siinä sivussa hän teki myös suunnittelutyötä.

”Olen nyt ollut kolme viikkoa Nordautomationilla. Vähitellen alan olla kärryillä siitä, mitä minulta odotetaan ja mitkä ovat tärkeimpiä työtehtäviäni. Perehtymisessä auttaa, että tekniikan tuntemus on hyvällä tolalla. Niin monessa on tullut oltua mukana tekniikan saralla, kun tähän maailmaan aikoinaan kotona pikkupoikana suorastaan kasvoin sisään.”

Teräs odottaa kokevansa Nordautomationin leivissä monipuolisen ja pitkän matkan.

Täällä on loistava tiimi, rautaisia ammattilaisia jokainen. Eli hyvältä pohjalta pääsen ponnistamaan. Suunnittelupäällikkönä pyrin siihen, että jokaisen suunnittelijan omat henkilökohtaiset vahvuudet pääsevät kussakin projektissa parhaaseen mahdolliseen hyötykäyttöön.

”Pidän tätä kaikkea suurena ja hienona haasteena.”

Veli-Pekka Teräs