Esittelyssä Nordautomationin uudet työntekijät

Vasemmalta Fredrik Segervall, Marko Alalantela, Toni Hållfast

Marko Alalantela, hankintapäällikkö

Nordautomationin uusi hankintapäällikkö Marko Alalantela esittelee itsensä 47-vuotiaaksi perheelliseksi insinööriksi. Työhistoriansa aikana hän on ehtinyt toimia useissa johtotehtävissä niin toimittaja- kuin asiakasrajapinnassa. 

– Olen aloittanut aikanaan mekaniikkasuunnittelijana. Sen jälkeen olen hoitanut erilaisia projektinjohto- ja myyntitehtäviä sekä tuotannon ja hankinnan johtotehtäviä.

Marko kertoo Nordautomationin tarjoaman työtehtävän olleen lähtökohtaisesti hyvin kiinnostava. Rekrytointivaiheessa johdon kanssa käytiin keskusteluja, joissa nousi esiin hankintaan liittyvää kehityspotentiaalia. Myös yrityksen positiiviset tulevaisuudennäkyvät vakuuttivat.

– Toki toimialakin on mielenkiintoinen, ja omat tuotteet.

Markon työpäivät koostuvat oston ja hankinnan kokonaisvaltaisesta kehittämisestä ja johtamisesta. Toimittajayhteistyön syventäminen, kilpailuttaminen, tarjouspyynnöt, tarjousvertailut, neuvottelut ja toimittajavalinnat pitävät miehen kiireisenä.

Nordautomationista työpaikkana häneltä löytyy vain positiivista sanottavaa.

– Olen päässyt hyvin taloon sisälle, vaikka uutta asiaa tuleekin vielä päivittäin. Meillä on hyvää porukkaa sekä Alajärvellä että Kristiinankaupungissa. Täällä tuntuu olevan oikein sellainen tekemisen meininki, ja tilauskantakin on hyvällä tasolla. Kyllä omissa toiveissani on tehdä pitkä työura Nordautomationilla.

Toni Hållfast, mekaniikkasuunnittelija

Tuore mekaniikkasuunnittelija Toni Hållfast päätyi Nordautomationille opiskelujensa kautta. Työharjoittelujakso lähestyi ja omalla paikkakunnalla sijaitseva yritys kiinnosti.

– Se oli ensikosketukseni Nordautomationiin, kun suoritin täällä työharjoitteluni, Toni kertoo.

Harjoittelun aikana puheeksi tuli lopputyön aihe. Pian sellainen löytyikin, joten Toni teki keväällä myös lopputyönsä Nordautomationille. Heti sen jälkeen hänelle tarjottiin jo työpaikkaa.

– Suunnittelen projekteihin myytyjä tukinkäsittelylaitteita. Kun laite on saatu suunniteltua 3D-ohjelmistolla, valmistamme siitä konepiirustukset tuotantoa varten sekä materiaali- ja osaluettelot ostolle.

Toni kertoo viihtyneensä Nordautomationilla erinomaisesti heti alusta lähtien. Talon tavat ja työntekijät ehtivät tulla tutuksi neljä kuukautta kestäneen harjoittelujakson aikana.

– Hyvä ilmapiiri ja tiivis porukka, hän ynnää.

Toni kertoo odottavansa tulevilta työpäiviltä sopivan haastavia työtehtäviä ja oman ammattitaitonsa kehittämistä vanhempien kollegoiden tuella. 

Fredrik Segervall, projektipäällikkö

Projektipäällikkö Fredrik Segervall on kolmikosta ainoa paluumuuttaja. Fredrik ehti tehdä puolentoista vuoden mittaisen pyörähdyksen toisen yrityksen palveluksessa ennen kuin hänet haluttiin takaisin Nordautomationille.

– Oli helppoa tulla takaisin mukavaan työpaikkaan.

Fredrik kehuu Nordautomationia pieneksi organisaatioksi, jossa kaikki ovat lähellä ja asiat saadaan hoidettua nopeasti kuntoon. Etenkin projektipäällikön näkökulmasta se on erittäin tärkeää.

­­– Projektipäällikkönä yritän katsoa, että projektissa kaikki etenee suunnitellusti ja projekti saadaan maaliin parhaalla mahdollisella tavalla. Työpäivissä riittää paljon vaihtelua ja aika meinaa kulua turhankin nopeasti, hän kertoo laajasta työnkuvastaan.

Miehen omien sanojen mukaan paluu on tapahtunut helposti, koska paikat, järjestelmät, koneet ja ihmiset ovat entuudestaan tuttuja.

– Tärkein muutos entiseen verrattuna on yhtiön uusi johto. Se on tuonut mukanaan parempaa strategista ajattelua ja tulevaisuuden suunnittelua. Odotan itsekin tulevalta hyviä asioita.