Nordautomation on loppuvuoden 2016 ja alkuvuoden 2017 aikana saanut sekä uuden osaajan, Otto Nurmen, Kristiinankaupunkiin että pitkän ja komean liudan Alajärvelle: Jussi Honkaniemi, Ilia Gusarov, Arto Puumala, Erkki Mannila, Markku Penninkangas, Samuel Paimen, Aki Hyytiäinen ja Tero Haanpää.

Alajärven uudet osaajat vasemmalta oikealle: Jussi Honkaniemi, Ilia Gusarov, Arto Puumala, Erkki Mannila, Markku Penninkangas, Samuel Paimen ja Aki Hyytiäinen.

Jussi Honkaniemi (varaston hoitaja) asuu Alajärvellä ja vastaa työssään sekä tavaran lähetyksestä, vastaanotosta ja kuljetuksesta että kiinnitystarvikkeiden ja kulutustavaran ostosta. Hän on ollut pestissään viime vuoden syyskuusta lähtien ja pitää erityisesti työnsä monipuolisuudesta ja vaihtelevuudesta. Vapaa-ajallaan Jussi harrastaa jääkiekkoa ja metsästystä ja on myös mukana paikallisen vapaapalokunnan toiminnassa.

Ilia Gusarov (koneistaja) on joukon uusin työntekijä, hän aloitti Alajärven konepajalla vasta muutama viikko sitten. Hän tekee työtään koneistamon jyrsinkoneella ja arvostaa työympäristönsä korkeatasoisia tarvikkeita, materiaaleja ja hallin puitteita. Työkaverien kanssa tämä nuori mies myös viihtyy. Vapaa-ajallaan Ilia harrastaa lentopalloa ja autoja.

Arto Puumala (kokoonpano) on ollut työssään parisen kuukautta. Toistaiseksi hän työskentelee kokoonpanossa ja on mieltynyt työn monipuolisuuteen ja sopivaan haastavuuteen. Työkaverit ja ilmapiiri tuntuvat myös mukavilta. Harrastuksina Artolla on moottoripyöräily, veneily ja metsänhoito.

Erkki Mannila (osavalmistaja) on paiskinut hommia konepajalla vuoden alusta lähtien. Hän työskentelee pääasiassa levyleikkurilla ja jonkin verran särmärillä. Myös Erkki on aloittanut työnsä vuoden alussa. Kaikki levyseppähitsaajan ja koneistajan opintoihinsa liittyvät työssäoppimisjaksot hän on suorittanut Nordautomationissa. Erkki pitää työnsä selkeydestä, ja liikkuu ilokseen vapaa-aikanaan.

Markku Penninkangas (hitsaaja) tekee erilaisia hitsaustöitä tuotantotiloissa. Hän on toiminut työssään kolmisen kuukautta ja nauttii vapaudesta tehdä hommiaan itsenäisesti. Työkoneiden päivittäminen on Markusta tärkeää, sillä modernit ja hyväkuntoiset laitteet nopeuttavat ja helpottavat työntekijöiden urakkaa. Työn ulkopuolella Markku pitää metsästyksestä ja kalastuksesta.

Samuel Paimen (hitsaaja) tekee myös erilaisia hitsaustöitä sekä satunnaisia maalaushommia. Hänkin on toiminut työssään kolmisen kuukautta ja pitää erityisesti siitä, että näkee konkreettisen kädenjälkensä ja saa tehdä alati vaihtuvia projekteja. Hitsaajan työssä haastavinta Samuelin mielestä ovat hankalat asennot, joissa työtä joutuu toisinaan tekemään. Vapaa-aikanaan hän harrastaa moottoriurheilua ja rakentelee autoja, erityisesti off road-menopelit ja vanhat mersut kiinnostavat.

Aki Hyytiäinen (hitsaaja) myös tekee erilaisia hitsaustöitä kokoonpanossa. Hän on ollut Nordautomationin palveluksessa nyt noin kahdeksan kuukautta ja hänkin nauttii vapaudesta tehdä töitään itsenäisesti. Vapaa-aikanaan Aki ulkoilee, pyöräilee ja luistelee säännöllisen epäsäännöllisesti.

 

Automaatiotekniikan DI ja puutekniikan insinööri Otto Nurmi aloitti automaatiosuunnittelijan työnsä Kristiinankaupungin konttorissa tämän vuoden alussa ja on viihtynyt erinomaisesti.

Otto Nurmi (automaatiosuunnittelija sähköosastolla) asuu Kristiinankaupungissa, Vaasa on hänen toinen kotikaupunkinsa. Oton toimenkuvaan kuuluu logiikkaohjelmien suunnittelu sekä niihin liittyvien käyttöliittymien toteuttaminen. Hän aloitti työssään tammikuun alussa ja on ehtinyt todeta työilmapiirin olevan hyvä.

”Pidän työn monipuolisuudesta ja haastavuudesta sekä käytännöllisyydestä, koska sen kautta oppii uutta ja saa hyvän kokonaiskäsityksen automaation soveltamisesta. Erityisesti pidän siitä, että ongelmatilanteissa pystyy helposti kysymään neuvoa muilta työntekijöiltä, joilla on usean vuoden työkokemus tältä alalta”, Otto Nurmi sanoo.

Kesäisin urheilullinen mies harrastaa kalastusta ja pyrkii säännöllisesti käymään juoksulenkillä, talvisin säiden salliessa hän luistelee.

 

 

Metalliseppä-artesaani ja automaalaari Tero Haanpää aloittaa Alajärven konepajan pintakäsittelyvastaavana kesän kynnyksellä.

Tero Haanpää (maalari, tuleva pintakäsittelyvastaava) on aloittanut toimessaan viime vuoden marraskuussa. ”Toimenkuvaani kuuluu tuottaa laadukasta ja kestävää sekä esteettisesti siistiä pintakäsittelyä”, hän sanoo.

Tero on kovin tyytyväinen uusiin nykyaikaisiin huippuluokan maalaamotiloihin ja sen moderneihin pintakäsittelylaitteistoihin. Intohimonaan tällä kahden teini-ikäisen isällä ovat vanhat automobiilit, erityisesti Volkswagenit.

Hän starttaakin tulevana kesänä museoajoneuvo-tarkastajana.

Versowoodin Otavan saha investoi tukinsyöttölaitteistoon
Ligna 2017 Hannoverissa ja Puumessut 2017 Jyväskylässä
Share
Share