Seppo Nisula (kuvassa oikealla) jää ansaitulle eläkkeelle ja hänen seuraajanaan suunnittelupäällikkönä Kristiinankaupungin pääkonttorissa jatkaa Ari Kilpinen.

Tenho Saarimaa (keskellä) siirtyy eläkkeelle tuotantopäällikön pestistään ja hänen tilallaan Alajärjen tuotantolaitoksessa jatkaa Antti Puumala (vasemmalla), oman arvokkaan panoksensa tiimiin tuo tuotannonsuunnittelija Mika Hautakangas (oikealla).

Vuoden 2016 loppupuoliskon ja 2017 alkupuoliskon aikana Nordautomation on kokenut vahvaa osaamisen ja kokemuksen kiertokulkua. Pitkän ja komean uran tehneet suunnittelupäällikkö Seppo Nisula Kristiinankaupungista ja tuotantopäällikkö Tenho Saarimaa Alajärveltä ovat saaneet seuraajikseen Ari Kilpisen ja Antti Puumalan, lisäksi joukkoa vahvistaa tuotannonsuunnittelija Mika Hautakangas.

Eläkkeelle jäävä Seppo Nisula, 65, on työskennellyt Kristiinankaupungissa vuodesta 1979 pitäen, ensin Pauli Ojalan Nordautomationia edeltävässä firmassa, sitten Nordautomationilla vuodesta 1991 lähtien. Sepon viimeisin työnimike yrityksessä on ollut suunnittelupäällikkö.

Hänen työnkuvaansa on kuulunut suunnittelun aikataulutusta ja töiden jakamista, neuvomista ja tiedonhakua sekä layout- ja perustuspiirustusten laatimista. Erityisesti Seppo on nauttinut suunnittelutyöstä itsestään: fysiikan, matematiikan ja tietotekniikan soveltamisesta käytäntöön. Reissaaminen taas ei ole niinkään kiinnostanut: ”Paljon autossa istumista ja vähän varsinaista asiaa”, hän tiivistää humoristisesti.

”Kyllähän sitä miettii, mitä on saanut aikaan. Lähes kaikille Suomen sahoille ja useille Ruotsin sahoille on jotakin tullut suunniteltua”, Seppo pohtii uransa aikaansaannoksia.

Vuosien varrelta Sepolle on jäänyt erityisesti mieleen UPM Kaukaan tukinlajittelulaitos -projekti vuodelta 1994: ”Silloin luotiin pohja Nordautomationin myöhemmälle menestykselle. Asiakas oli vahvasti mukana projektin kaikissa vaiheissa ja tiesi tehokkaan laitoksen vaatimukset, sekä meillä oli halua ja kykyä ottaa tieto vastaan.”

Eläkkeelle jäämisen myötä Seppo odottaa vähemmän kiireisiä päiviä sekä enemmän aikaa liikunnalle ja lukemiselle. ”Ehkä jotkin nuoruusaikojen harrastukset palaavat päiväohjelmaan”, hän lausuu arvoituksellisesti. Myös kolme lasta ja kaksi lastenlasta pitävät nuorekkaan miehen vireinä.

Seppo Nisulan pestiin Kristiinankaupungin pääkonttorissa on siirtynyt kauhajokinen Ari Kilpinen, 57. Ari on koulutukseltaan teknologiaosaamisen johtamiseen perehtynyt insinööri (YAMK), joka on opiskellut lisäksi kauppatieteen kandidaatin opintoja. Ari aloitti työnsä Nordautomationilla lokakuussa 2016 projekti-insinöörinä ja astui tämän vuoden toukokuussa suunnittelupäällikön saappaisiin. ”Pyrin kehittämään suunnitteluosastoa nykyaikaiseen suuntaan, jotta pysymme kehityksen mukana jatkuvan digitalisaation kasvavassa maailmassa”, hän sanoo.

”Pyrimme myös kehittämään laitekantaamme tuotestrategiamme mukaisesti, jossa 3D-suunnittelu ja sen mukanaan tuomat hyödyt parantavat sekä laitteita että lay-out ratkaisuja ja tuovat hyötyä asiakkaillemme.”

Ari on toiminut suunnittelupäällikkönä vasta lyhyen ajan ja toteaakin, että: ”Suunnittelijoiden vankka ammattitaito ja tieto auttavat minua eteenpäin myös tässä tehtävässä. Kukaan ei ole seppä syntyessään.” Lisäksi Ari on saanut Sepolta neuvoja ja vinkkejä tulevaan.

”Nordautomation on työpaikkana tuntunut heti omalta ja olen viihtynyt hyvin. Myös Pauli Ojalan malli johtaa yritystä on tehnyt vaikutuksen minuun ja pyrinkin saamaan vaikutteita Paulin hyvistä johtamismalleista. Lähiajan haasteet keskittyvät konesuunnitteluosaston kehittämiseen, joten siinä on haastetta tarpeeksi”, Ari tuumii.

Urheilullinen mies liikkuu paljon vapaa-aikanaan, hän on juossut vähintään yhden maratonin vuodessa viimeisen 20 vuoden ajan. Tänä vuonna aikomuksena on juosta Tallinnan ja Ateenan maratonit.

Nordautomation kiittää menestyksestään Puu ja Bioenergia 2017 -näyttelyssä, Jyväskylässä
Syvä kumarrus ja sydämellinen kiitos kokemukselle – tervetulotoivotus uudelle osaamiselle
Share
Share