Pian kaksi vuotta projektipäällikkönä toiminut Fredrik Segervall on harvoin paikalla Kristiinankaupungin pääkonttorissa, hän kiertää ympäri Suomea ja ulkomaita seuraamassa projektien etenemistä paikan päällä.

IPMA-sertifiointi

Osa Nordautomationin projektijohdollista kehittämisstrategiaa on muun muassa projektipäälliköiden kansainvälinen IPMA-sertifiointi. Sertifiointiprosessi on monella työntekijällä käynnissä, kaksi heistä on pääasiassa vientiprojekteista vastaavat Fredrik Segervall ja Manuela Tigerstedt.

Sertifikaatti on uudehkolla projektipäälliköllä Fredrik Segervallilla itse asiassa jo takataskussa, vielä uudempi projektipäällikkö Manuela Tigerstedt puolestaan aloitti oman sertifiointiprosessinsa tässä kuussa. Tulevaisuuden visiona on myös IPMA Delta -sertifiointi koko talon projektinläpiviennistä.

Fredrik Segervall, 43, asuu nykyisin Kristiinankaupungissa, jonne hän muutti runsas pari vuotta sitten 13 vuoden ulkomailla asumisen jälkeen. Noiden vuosien aikana hän ehti asua Hollannissa, Italiassa ja Ruotsissa.

Nordautomationilla Fredrik (B.Sc Industrial Economics) aloitti alkuvuodesta 2016 projektipäällikkönä. ”Toimenkuvaani kuuluu kaikki, mikä liittyy projektin läpivientiin aina suunnitteluvaiheesta takuutoimenpiteisiin”, Fredrik kuvaa. Vapaa-ajallaan aktiivinen mies harrastaa moottoripyöräilyä, veneilyä, mökkeilyä, matkustelua, kuorolaulua ja perheen kanssa oleilua.

Manuela Tigerstedt, 36, puolestaan aloitti työnsä tämän vuoden syyskuussa. Närpiössä asuva Manuela on koulutukseltaan diplomi-insinööri (prosessitekniikka) ja filosofian maisteri (biokemia).

Vielä upouusi projektipäällikkö ei ole ehtinyt saada vastuulleen suurta projektia, mutta pari pienempää projektia hoituvat jo näissä osaavissa käsissä. ”Toimenkuvaani kuuluu projektien hoito ja valvominen, painopisteenä vientiprojektit”, Manuela sanoo.

”Työ on vaikuttanut todella mielenkiintoiselta. On ollut paljon uutta opittavaa ja on edelleenkin. Työ tuo haasteita siinä, että täytyy koko ajan valvoa aikatauluja ja ettei mikään yksityiskohta unohdu, mikä voisi aiheuttaa projektin myöhästymisen.”

Ensimmäiset viikot Manuela on viihtynyt mainiosti. Erityisesti hän kehuu työtovereitaan ja toteaa, että: ”Yrityksellä on hyvät tuotteet ja osaava henkilökunta, joten näen valoisan tulevaisuuden Nordautomationille.” Töiden ulkopuolella hän viihtyy perheensä parissa ja puutarhassa.

Uusi projektipäällikkö Manuela Tigerstedt aloitti työnsä syyskuun alussa, lokakuussa hän on jo täyttä höyryä suorittamassa vaativaa IPMA-sertifiointia.

Holzkurier julkaisi artikkelin Nordautomationin megalajittelijasta Keiteleellä
Vuonna 2016 metsäteollisuustuotteiden viennin arvo oli 11,4 miljardia euroa eli 22 prosenttia Suomen tavaraviennistä
Share
Share