Norra timber konserni on Nordautomationin vanha asiakas, jonka Kåge Sågverk sijaitsee rannikolla, Kågessa, Piteån alapuolella. KUVA: Norra Kåge sågverk kotisivulta.

Pitkä kuuma kesä. Helteistä huolimatta Alajärven tehtaalla tehdään pitkää päivää. Tiukimmillaan heinäkuussa oli työn alla 34 erillistä projektia. Tarvittaessa tehtaalle tullaan viideltä töihin ja töitä jatketaan neljän jälkeen.

Tahti jatkuu edelleen kiivaana, koska elo-syyskuun vaihteessa Nordautomation toimittaa norjalaiselle Moelven Industrier AS:lle kaksi tukinkäsittely-yksikköä. Olemme jo pitkään tehneet kahta vuoroa Alajärvellä.

Hyvä kehitys jatkuu: Heinäkuussa saimme kahden miljoonan euron tilauksen ruotsalaiselta, Piteån alapuolella toimivalta Norra Kåge Sågverk Ab:ltä. Pitkäaikainen asiakkaamme modernisoi tukinkäsittelyään.

Tilaus on ns. avaimet käteen toimitus, jonka asennukset tapahtuvat kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen etappi huhtikuussa 2019 ja toinen heinäkuussa 2019.

Vahva kasvaja

Kuluva vuosi on ollut Nordautomationille vahvan kasvun aikaa: helmikuussa Norjaan myytiin neljällä miljoonalla Moelven Industrier AS:lle kaksi tukinkäsittely-yksikköä. Voitimme hyvillä referensseillämme tiukan kisan keskieurooppalaisia vastaan.

Elokuussa vuorossa ovat neuvottelut Saksassa ja Itävallassa. Olemme tutkineet Saksan ja Itävallan metsäteollisuutta. Heidän volyyminsa on jopa Skandinaviaa suurempi.

Keski-Euroopan sahateollisuus joutuu panostamaan laitostensa modernisointiin ja automatisointiin, koska kasvua ja toimintaa rajoittaa sekä työvoiman saatavuus, että vanhoillinen maine. Nuoret osaajat eivät innostu vanhan tekniikan työpaikoista.

Kallistuvasta raaka-aineesta on saatava enemmän irti. Autamme yrityksiä parantamaan tuottavuuttaan, nopeilla, luotettavilla ja saantoa parantavilla teknologiaratkaisuillamme.

Olemme mukana myös purun, hakkeen ja kuoren hyödyntämisessä.

Keski-Euroopan sahateollisuudessa on menossa raju modernisointiaalto, jossa Nordautomation haluaa olla mukana.

Tänä vuonna yrityksemme liikevaihto nousee 15 miljoonaan euroon. Viime vuodesta siinä on nousua neljännes.

Aikatauluissa pysyminen on menestyksen tae

Nordautomation on palveleva teknologiayritys. Keskitymme siihen minkä osamme parhaiten: tukinkäsittely, sahansyöttö ja sivutuotteiden käsittely ja hyödyntäminen.

Projekteissa on aina kovat myöhästymissakot, mikäli toimitusta ei saa ajoissa valmiiksi ja tuottavaan työhön.

Toiminnassamme korostuu myös yhteistyö aliurakoitsijoiden ja komponenttitoimittajien kanssa. Koko ketjun pitää hoitaa omat osuutensa tarkasti ajallaan.

Meidän pitää pystyä luottamaan omaan ja kumppaneiden toimituskykyyn.

Kesäterveisin

Pauli Ojala
Toimitusjohtaja

Pitkäaikainen yhteistyö Keitele Timber Oy:n kanssa saa jatkoa ja syvenee
Share
Share