Projektipäällikkö Kalevi Alanen asuu keskellä kaupunkia, meren rannalla. – Niin kuin kaikki suomalaiset haluisivat asua, täällä Kristiinankaupungissa se vielä onnistui.

Kehitysinsinööri Markku Kärkkäinen on varsinainen kielimies, sillä hän puhuu sujuvasti suomen lisäksi ruotsia, englantia ja saksaa sekä ehkä hieman vähemmän sujuvasti mutta kuitenkin riittävän mallikkaasti ranskaa ja venäjää.

Mekaniikkasuunnittelija Lasse Paalijärvelle on uran varrella kertynyt konesuunnittelukokemusta 13 vuoden ajalta.

Nordautomation saa jälleen nauttia osaamisen vahvasta kasvusta. Yritys voimistuu entisestään mekaniikkasuunnittelija Lasse Paalijärven, kehitysinsinööri Markku Kärkkäisen ja projektipäällikkö Kalevi Alasen tietotaidolla.

Lasse Paalijärvi aloitti pestissään vuoden 2019 alussa ja työskentelee Alajärven konepajalla.

– Toimenkuvani pitää sisällään mekaniikkasuunnittelun lisäksi layout-, perustus- sekä asennuspiirustusten tekoa. Koulutukseltani olen auto- ja kuljetustekniikan insinööri.

– Suunnittelutyö itsessään on parasta, kun saa nähdä soveltamansa teorian siirtyvän käytäntöön lähtötiedoista valmiiksi toimivaksi laitteeksi tai linjaksi. Mielenkiintoisimpia ovat isot projektit, joissa lähes kaikki tulee olemaan uutta.

Lasse uskoo metsäteollisuuden säilyttävän vahvan asemansa Suomessa, ja puun käytön lisääntyvän vihreiden arvojen myötä.

– Nordautomationin vahvuus on toimintavarmat ja kestävät laitteet; laitteet lastataan pajalta rekkaan toiminta- ja asennusvalmiina. Arvostan erityisesti sitä, että yrityksellämme on omat suunnittelijat sekä tuotanto.

Tampereelta lähtöisin oleva Markku Kärkkäinen puolestaan on ehtinyt työskennellä Kristiinankaupungin pääkonttorissa vuoden päivät. Hän on ollut pitkään teollisuuden palveluksessa lähinnä suunnittelu-, myynti- ja tuotekehitystehtävissä sekä asustellut useita vuosia ulkomailla (USA, Saksa). Kokemusta hänelle on kertynyt lisäksi opetusalalta 17 vuoden ajalta Seinäjoen Ammattikorkeakoulun Tekniikan yksikössä, jossa hän toimi automaatiotekniikan lehtorina. Koulutukseltaan Markku on diplomi-insinööri.

– Työni on kaikin puolin mielenkiintoista ja haastavaa. Olen viime aikoina kehittänyt saksankielistä myynnin ja markkinoinnin materiaalia sekä päivittänyt saksankielisiä nettisivujamme tulevia Ligna- messuja silmällä pitäen.

– Me Nordautomationilla olemme jo pitkään Suomessa ja Skandinaviassa nauttineet luotettavan ja laadukkaan toimittajan mainetta. Toimimalla samalla hyväksi havaitulla konseptilla ja samanaikaisesti edelleen kehittäen sekä toimintamallia että tuotteita ja ratkaisuja uskon vahvasti siihen, että yrityksemme tulee jatkossakin olemaan yksi varteenotettavimmista alan toimijoista.

Projektipäällikkö Kalevi Alanen on työskennellyt firmassa jo yhdeksän vuoden ajan, mutta tehtävänimikkeen muutoksen myötä hän keskittyy nyt projektitoimintaan Kristiinankaupungin toimipisteessä. Kalevikin on koulutukseltaan diplomi-insinööri.

– Työni on varsin monimuotoista, ei kahta samanlaista päivää – klisee, mutta pitää paikkaansa. Ja parasta on tietysti työkaverit, ei tällaisia ole missään!

– Tulevaisuudessa pärjäämme yksinkertaisesti olemalla ykkönen: kehittämällä prosesseja, kouluttamalla henkilökuntaa, tekemällä oikeita asioita oikeaan aikaan oikeissa paikoissa.

Insinööri Timo Kuusisto Nordautomation Oy:n uusi toimitusjohtaja
Nordautomation + opiskelijat = win-win
Share
Share