Nordautomationilla on ollut helppo aloittaa 

Nordautomation on elokuun alusta saanut Alajärven konepajalleen uuden tuotannon työnjohtajan, Juha-Pekka Roivaisen. Roivaisella on varsinaisen moniosaajan tausta. Mies itse on vaikuttunut Nordautomationin työkulttuurista. 

Juha-Pekka Roivaisen koulutustausta on vaikuttava. Hän on opiskellut itsensä elektroniikka-asentajaksi, mittaus- ja testaustekniikan insinööriksi sekä agrologiksi, siihen voi vielä lisätä erilaisia kursseja päälle. Kaikilla osaamisen alueilla mies on myös ehtinyt työskennellä. Titteleinä matkan varrella on ollut muun muassa tuotantovastaava, tiimiesimies, laatuinsinööri, projektipäällikkö, tuotantoinsinööri ja työnjohtaja. Nordautomationille hän siirtyi KPA Uniconin konepajapäällikön pestistä. 

”Uudessa työssäni on paljon tuttua, mutta erilaistakin. Aina kun tuotannon puolella ollaan tekemisissä, niin kyllä siellä tietyllä lailla samat asiat pyörivät. Huolehditaan työn läpimenosta ja siitä, että kaikki pystyvät työnsä tekemään”, Roivainen kertoo. Työnkuvaan kuuluu paljon erilaisten juoksevien asioiden järjestelyä, työnjohtoa, materiaaleista huolehtimista ja myös paperityötä. 

Järkevää organisointia 

”Täällä on hienoa, että olen alkuvaiheessa voinut tukeutua Nordautomationin pitkäaikaisiin konkareihin. Se on iso apu, kun voi itselle uusissa tilanteissa mennä kysymään, että kuinkas te olette ennen tällaisessa paikassa toimineet”, Roivainen hehkuttaa. Aloitus on ollut tämän johdosta helppo. 

Laajan kokemuksensa ansiosta Roivainen on nähnyt erilaisia järjestelmiä ja tapoja toimia. Nordautomationilla hän on heti alkutaipaleellaan kokenut, että asiat on organisoitu järkevästi 

”Mikään asia ole yhden ihmisen päällä.  On selkeät portaat, miten asiat etenevät. On sekä tietynlaista itseohjautuvuutta että organisoitua toimintaa. Näen nämä tosi hyvinä ominaisuuksina”, Roivainen painottaa. 

”Positiivista on se, että täällä on paljon porukkaa, joilla on tosi pitkä tausta ja osaaminen näistä hommista. Se on iso plussa. Harvoin on sellaista tilannetta, että kukaan ei tiedä.”  

Tietoa ei pantata 

”Moneen taloon kun menet ja kysyt pitkistä työurista, ei niitä enää tahdo löytyä. Mutta täällä yli 15 vuoden kavereita on aika monta”, Roivainen jatkaa. ”Ja kulttuuri on sellainen, että tietoa ei pantata, vaan kerrotaan ja autetaan.” 

Mies kertoo pyrkivänsä olemaan reilu, rehellinen ja helposti lähestyttävä työkaveri. ”Jos en jotain tiedä, voin sanoa sen suoraan ja kuunnella, miten tämä olisi fiksuinta tehdä.” 

Myös oikeudenmukaisuus on tärkeä arvo. ”Jos sääntöjä on sovittu, ne pätevät kaikkiin itseni mukaan lukien.” 

Roivaiselle kertyy päivittäin hieman matkaa ajaessaan Lapuan-kodin ja Alajärven-työpaikan väliä. Mutta on siinä hyvääkin. Matkalla ajatukset ehtivät kaikessa rauhassa vaihtua suunnan mukaan työ- tai kotiasetukselle. Kotona omakotitalossa arkeen kuuluvat vaimo, kaksi leikki-ikäistä lasta ja kissa. Vapaa-ajan ongelmia ei kuulemma ole. Kotiin rakennetulle punttisalille sentään aina välillä ehtii.